Monday, June 12, 2023

Мини Мастър Шеф - STEAM

Двуезичната готварска книга е общ продукт на учениците от 4.а клас на 5ОУ "Митьо Станев". гр. Стара Загора. Класът е иновативна паралелка в периода 2021 -2023 година. Книгата е изработена с прилагане на STEAM ориентирано ПБО, реализирано в клуба по интереси „Мини Мастър Шеф“ с ръководител г-жа Нина Димитрова и в часовете по факултативно изучаване на английски език „Работилничка за победители“ с ръководител г-жа Росица Атанасова.

Същността на дейността е учениците да издирват български кулинарни рецепти и готвят български традиционни ястия, след което описват дейностите си в клуба „Мини Мастър Шеф“, създавайки електронна книга, с дигиталните инструменти Canva и Book Creator в часовете по факултативен английски език. В книгата те представят своите дейности в клуба „Мини Мастър Шеф“, рецепти и начин на изпълнение на два езика – български и английски език. Учениците разпространяват електронната книжка в свързани класни стаи с ученици от други държави посредством учебни платформа Seesaw блогове.

Изработването на книжката е посветена на 70-годишния юбилей на училището и съществува в хартиен и електронен вариант.

Описание на проекта

Изработена ученическа електронна библиотека

Обща книга за разпечатване

No comments:

Post a Comment

HIPPO OLYMPIAD 2024

         За шеста поредна година учениците от нашето училище взеха активно участие в международната олимпиада по английски език HIPPO . В пр...